Τρίψιμο ξύλου – Επίπεδες επιφάνειες και σανίδες

Πώς να τρίψετε ξύλο – ξύλινες επιφάνειες και σανίδες

Όταν χρησιμοποιείτε ξύλο σε έργα κατασκευής και διακόσμησης, είναι αδύνατο να παραβλεφθεί μια πτυχή, ανεξάρτητα από τον τύπο ξύλου που χρησιμοποιείτε. Μιλάμε για τρίψιμο. Ένα κομμάτι από ξύλινο έπιπλο, όπως ένα ντουλάπι, πρέπει να έχει την καλύτερη εμφάνιση και εδώ είναι καθοριστικής σημασίας μια διαδικασία λείανσης υψηλής ποιότητας.

Ένα καλό αποτέλεσμα λείανσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για προϊόντα όπου οι κόκκοι ξύλου παραμένουν ορατοί στο τελικό προϊόν, αλλά και αν σκοπεύετε να βάλετε χρώμα ή λάκα. Όσο καλύτερη είναι η προετοιμασία, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Η Mirka προσφέρει λειαντικά και εργαλεία για να σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα, μαζί με τις λύσεις μας χωρίς σκόνη που σας επιτρέπουν να τρίβετε σχεδόν χωρίς σκόνη.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εύκολα βήματα για το τρίψιμο επίπεδων ξύλινων επιφανειών και σανίδων

1. Εργαλεία

Το πρώτο βήμα για το τρίψιμο ξύλινων επιφανειών είναι η επιλογή του κατάλληλου εργαλείου για την εργασία. Η Mirka προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών τριβείων: τα τροχιακά τριβεία Mirka® DEOS και τα τυχαία τροχιακά τριβεία στη σειρά προϊόντων Mirka® DEROS.

Ανεξάρτητα από το ποιο προτιμάτε, και οι δύο σειρές τριβείων είναι εξίσου καλά σχεδιασμένες, με χαμηλό και ελαφρύ εργονομικό σχεδιασμό που διασφαλίζει ότι μπορείτε να τρίψετε για μεγάλες περιόδους χωρίς κόπωση, με υψηλή ευελιξία και ακρίβεια.

Μάθετε περισσότερα για τα εργαλεία της Mirka

3. Εξαγωγή σκόνης

Η σκόνη είναι ένα φυσικό παραπροϊόν της λείανσης, αλλά είναι αρνητικό. Η σκόνη όχι μόνο κάνει τον χώρο εργασίας σας να φαίνεται βρώμικο, αλλά μπορεί επίσης να έχει επικίνδυνη επίδραση στην υγεία σας: η πιο επικίνδυνη σκόνη είναι η αερομεταφερόμενη, καθώς όταν κατακάθεται στην επιφάνεια εργασίας έχει παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να αναπνέω. Η μακροχρόνια έκθεση στη σκόνη από ορισμένα σκληρά ξύλα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής.

Οι απορροφητές σκόνης της Mirka μπορούν να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα της αερομεταφερόμενης σκόνης που δημιουργείται από το τρίψιμο. Συνδυάζοντας τον απορροφητήρα με τα εργαλεία και τα λειαντικά μας, θα λάβετε μια λύση χωρίς σκόνη που δεν είναι μόνο καλή για την υγεία σας, αλλά μειώνει επίσης τον χρόνο που αφιερώνετε για τον καθαρισμό αφού τελειώσετε την εργασία σας.

2. Λειαντικά

Η επιλογή του λειαντικού που θα χρησιμοποιήσετε για την εργασία εξαρτάται από τον τύπο του ξύλου που τρίβετε.

Η Mirka προσφέρει εξαιρετικές ολόπλευρες εναλλακτικές λύσεις είτε εργάζεστε με πιο μαλακά ξύλα όπως πεύκο είτε με σκληρό ξύλο όπως η βελανιδιά. Οι συστάσεις μας είναι το Iridium®, για όταν θέλετε ένα υψηλής ποιότητας λειαντικό χαρτί που να είναι γρήγορο και αποτελεσματικό, ή η οικογένεια λειαντικών Abranet®, εάν αναζητάτε υψηλή απόδοση αφαίρεσης υλικού σε συνδυασμό με οικονομική λείανση.

Μάθετε περισσότερα για τα λειαντικά της Mirka