Δεν είναι απλά ένα γυαλόχαρτο

Όσον αφορά το τρίψιμο, η επιλογή του λειαντικού κόκκου είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διάρκειας ζωής του προϊόντος. Η επιλογή ενός αιχμηρού κόκκου θα επιτύχει ένα καλό κόψιμο, ωστόσο εάν ένα λεπτότερο φινίρισμα επιφάνειας είναι απαραίτητο, τότε μπορεί να επιλεγεί άλλος τύπος κόκκου.

Οξείδιο αλουμινίου

Οξείδιο αλουμινίου

Ο πιο κοινός λειαντικός κόκκος για λείανση είναι το οξείδιο του αλουμινίου. Αιχμηρός και αρκετά σκληρός για τις περισσότερες εφαρμογές.

Καρβίδιο πυριτίου

Καρβίδιο πυριτίου

Συγκριτικά με το οξείδιο του αλουμινίου, το καρβίδιο του πυριτίου έχει πιο κανονικό σχήμα και δεν είναι τόσο εύθραυστο. Η αντοχή αυτών των λειαντικών κόκκων το κάνει να έχει καλή απόδοση σε σκληρές επιφάνειες. Επιπλέον, το σχήμα των κόκκων καρβιδίου του πυριτίου παράγει καλύτερο φινίρισμα επιφάνειας σε σύγκριση με το οξείδιο του αλουμινίου, γεγονός που τους καθιστά πιο κατάλληλους για ενδιάμεση λείανση.

Κεραμικό

Κεραμικό

Οι κεραμικοί κόκκοι μπορούν να σχηματίσουν νέες λειαντικές άκρες όταν φθαρούν, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε το τρίψιμο για περισσότερη ώρα. Τα κεραμικά λειαντικά είναι σχεδιασμένα για σκληρά υλικά και επιστρώσεις όπως σκληρό ξύλο ή συμπαγείς επιφάνειες.

Δεν είναι απλά ένα γυαλόχαρτο

Επίστρωση στεατικού

Επίστρωση στεατικού

Ορισμένα λειαντικά δέχονται ειδική επεξεργασία επίστρωσης με στεατικό που έχει σχεδιαστεί για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Συνήθως το στεατικό βασίζεται σε ψευδάργυρο ή ασβέστιο και είναι σαν μικρές νιφάδες που εφαρμόζονται πάνω από το λειαντικό.

ΟΦΕΛΗ:

  • Καθώς η στεατική επίστρωση φθείρεται κατά τη χρήση, αποτρέπει το φράξιμο και δίνει στο λειαντικό μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
  • Το στεατικό μειώνει την αρχική κοπή και, ως εκ τούτου, παράγει περισσότερο σταθερό φινίρισμα επιφάνειας κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος

Τα προϊόντα στεατικής επεξεργασίας επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα όταν τρίβονται χρώματα, λάκα και παρόμοιες επιφάνειες. Για χοντρό τρίψιμο με υψηλή πίεση λείανσης (για παράδειγμα, τρίψιμο ξύλου με φαρδιούς ιμάντες), το στεατικό δεν παρέχει κανένα πλεονέκτημα επειδή φθείρεται πολύ γρήγορα.